SSM PSI SU EVALUARI DE RISC

Echipamente individuale de protectia muncii

In ceea ce priveste aceste echipamente individuale de protectia muncii putem spune ca acestea exista intr-o mare diversitate, dupa cum le vom prezenta in cele ce urmeaza. Astfel, exista echipamente individuale de protectia munci pentru a asigura protectie pentru unele parti ale corpului sau pentru corpul intreg, echipamente pentru evitarea unor riscuri de accidente, echipamente pentru diferite situatii de lucru in care se impune folosirea unei protectii. Mai exista echipamente individuale de protectia muncii, care corespund unor clase de calitate, sau niveluri diferite de performanta, cele care sunt declarate conform unuia sau mai multor standarde diferite de calitate, pentru care va trebui sa se ia in considerare unele mijloace de protectie pentru ca produsul final sa fie cel dorit.

Referitor la lucrul de la inaltime, puten adauga ca si in aceste situatii exista echipamente individuale de protectia muncii, printre care putem aminti sistemul de pozitionare, sistemul de acces pe franghie sau sistemul de limitare a deplasarii prevazut cu punct de ancorare fix, sau cu un punct de ancorare mobil. Este indicat sa tineti cont de aceste detalii in cazul in care veti dori sa lucrati in conditii de siguranta optime, cele care va vor permite sa va desfasurati activitatea profesionala, fara a va face probleme ca exista riscul aparitiei unor accidente nedorite.

Exista dupa cum era de asteptat si consecinte a utilizarii incorecte a acestor echipamente individuale de protectia muncii, printre care putem aminti, accidentele cu incapacitate temporara de munca (intepari, striviri, accidente la ochi), din acest motiv este necesara atentia sporita in ceea ce priveste incaltamintea si imbracaminte corespunzatoare.  Mai exista riscul aparitiei unor imbolnaviri cu incapacitate temporara de munca, precum racelile, iar in acest sens subliniem faptul ca echipamentul purtat pe timpul procesului de munca trebuie sa fie unul corespunzator.

 

Contact

Punct de lucru
Targu Neamt
Tudor Vladimirescu nr 5

E-mail
els2007srl@yahoo.com

Telefon:
0744610108