De ce ai nevoie de o evaluare de risc?

Ca antreprenor, stiu sigur ca esti nerabdator sa iti deschizi firma, sau fabrica, sau compania, pentru a o pune repede pe piciore si pentru a face profit. Insa, un antreprenor care stie ce isi doreste de la viata si stie cate de important este sa fii pus la punct pana in cel mai mic detaliu nu uita de un lucru foarte important : evaluarea riscurilor in domeniul sau. Este foarte important sa stii la ce riscuri sunt expusi angajaii tai, si mai ales sa stii cum sa elimini cat mai multe dintre acestea, pentru ca angajatii tai sa aiba o experienta placuta la serviciu. Stim cu totii ca un angajat fericit este un angajat care produce mai mult, castiga mai mult, si prin el, si tu castigi mai mult, asa ca de ce sa nu ii oferi un loc de munca bun cu un ambient cat mai confortabil?

Tocmai de aceea, exista firme in Romania, evident ca oriunde in lume, care la cererea ta poate efectua o evaluare de risc. Desi este un pas inevitabil in construirea unei noi afaceri, multi intreprinzatori au impresia ca pot fenta legislatia, insa de fapt isi fura singuri palaria. Astfel, nu este doar recomandat sa initiezi o evaluare de risc, este necesar sa faci acest lucru. In felul acesta, inspectorii vor veni in firma ta si, in functie de domeniul muncii, iti vor evalua riscurile la care se expun angajatii tai.

Dupa ce vei avea o lista completa a riscurilor este treaba ta sa elimini cat mai multe dintre acestea. Daca ezista riscul de accidentari, atunci imbunatateste masurile de siguranta; daca exista riscul contractarii unor boli (pentru cei care lureaza in laboratoare sau in camp deschis) atunci imbunatateste echipamentul de protectie. Nu te gandi ca daca ai o cimpanie unde toata lumea lucreaza de la birou, nu iti expui angajatii la niciun risc. Dimpotriva, si acestia sunt expusi durerilor acute de spate sau de gat. In acest caz, poti sa le oferi 30 de minute de miscare o data la 4 ore, in asa fel incat sa elimine tensiunea acumulata.

O evaluare de risc te ajuta foarte mult, mai ales indirect. Dupa cum am spus, un angajat fericit si sanatos produce mai mult, astfel ca firma ta va creste vazand cu ochii. Cere si tu o evaluare de risc chiar aici.

Leave a comment

Your email address will not be published.