De ce ai nevoie de planuri de evacuare

Fiecare companie care isi desfasoara activitatea intr-un spatiu inchis, are nevoie de planuri de evacuare. Ce sunt acestea? Cu siguranta le-ati vazut pe avizierul fiecarei companii in care ati intrat pana acum; sunt acele planuri ale cladirii in care este evidentiat drumul cel mai sigur catre o cale de iesire, in cazul unor accidente, incendii sau calamitati naturale.

De ce aveti nevoie de unul in compania dumneavoastra? Pentru ca este, in primul rand, ilegal sa nu aveti unul. Desi poate parea redundant sa aveti un astfel de plan, mai ale sin cazul in care locatia dumneavoastra nu este formata din multe incaperi, legistatia romaneasca prevede clar ca fiecare societate trebuie sa detina un astel de plan, si trebuie sa-l afiseze la vedere. Desigur, nimeni nu va avea timpul necesar sa studieze acest plan, in cazul real al unei calamiati. De aceea, se impune o instructie rapida a planului de evacuare, la momentul angajarii, fiecarui angajat.

Mai mult, o data pe an, este recomandat sa se faca un exercitiu de evacuare, pentru a mentine un grad ridicat de alerta printre angajati. Daca nu stiti de unde sa achizitionati astfel de planuri de evacuare, este suficient sa cautati pe internet sedii de protectia muncii din localitatea dumneavoastra, unde le puteti gasi.

Paza buna, trece primejdia rea, tocmai de aceea toate regulile de preventie in campul muncii sunt esentiale pentru o buna desfasurare a activitatii. In felul acesta, angajatii dumneavoastra se vor simti in siguranta si dumneavoastra veti fi fericitul detinator al unei afaceri de succes.

Leave a comment

Your email address will not be published.